freewoman napisał:
Satan napisał:
Sikieratek napisał:
Mam od dziecka podwójne obywatelstwo (co zawdzięczam rodzicom i czego nie wybieralem) . Wychowałem się w Polsce, czuję się Polakiem. Mój drugi paszport nie był odnawiany od 2004 roku i już nigdy nie będzie. Z PL paszportem świat też stoi przede mną otworem, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i jestem jego dumnym posiadaczem.
W jaki sposob wplywa posiadanie paszportu innego panstwa na fakt bycia polakiem?
Idac twoim tokiem rozumowania, to jezeli zostalbys pozbawiony polskiego paszportu, to zostalbys kims innym? Ufoludkiem moze?
Obywatelstwa mozna miec rozne ( a co za tym idzie paszporty), narodowosc ma swoje ograniczenia.
Satan to jest człowiek,który zadaje 100 pytań do... ale Bóg mu do tego stopnia odebrał rozum,ze on nie umie sobie odpowiedzieć na żadne swoje zadane pytanie Satanie...
Grochowa ksiezniczko
Nie bede sie wdawal z toba w szermierke slowna. Ty uzywasz armat, ja natomiast wole bardziej subtelna bron.
Pozwalam tobie na wygranie kazdej bitwy ze mna. Nie z powodu mojej dobroci, a zpowodu ograniczen twojego oreza. Ja ponizej pewnego poziomu nie schodze. W dole jest wietrznie.
Pekaj z dumy, wygralas!